Jorden rundt

Vi har i mange år gået og drømt om at komme på den store rejse-  jorden rundt. Godt midtvejs i livet tog vi vores tilværelse op til revision og måtte konstatere, at især arbejdsdelen fyldte alt for meget, at vi sad fast i trædemøllen med en dyr bolig, som krævede to gode indtægter, og at vi i bund og grund ikke havde lyst til at fortsætte på denne måde resten af vores arbejdsliv, for så som pensionister at udleve rejsedrømmen – hvem ved hvor gamle vi bliver, og om rejsen i så fald vil foregå med handicaptransport!

Derfor besluttede vi i januar 2006, at sælge huset og tage afsted. Søren sagde op og stoppede d. 1. marts for at gøre huset færdigt, og han blev hurtigt et gladere menneske at omgås. Kirsten er bevilget orlov fra 1. september til 1. august, 2007.

Da vores rejse klart skulle en tur omkring Sydamerika, startede vi på spanskkursus i februar og frem til juni. Søren meldte sig til svømning, da vand ikke lige er hans foretrukne element. Vi forstår nu lidt spansk og efter et yderligere svømmelynkursus hos Hanne på Fyn, er der håb forude m.h.t. dykkerkursus.

Vi vil jo gerne opleve hele verden, men det er desværre ikke muligt på 11 måneder, som vi foreløbig har afsat. Derfor har vi allerede fra start måtte begrænse os, hvis fordybelse skal være mulig. Af tidligere rejser har vi lært, at sightseeing – jagt ikke er det vi husker mest, når vi kommer hjem, men derimod de flotte natursteder, hvor vi har givet os god tid, samt de mennesker som vi har været i mere end overfladisk kontakt med.

Vi ville absolut se Mellem- og Sydamerika, Kina og gerne Australien, men vi ville også gerne vænne os til at være rejsende i et “civiliseret land”, så derfor er turen: USA, Mellemamerika, Sydamerika, Australien, Kina, Tibet, Indien. For at bevare spontaniteten, detaljeplanlægger vi ikke mere end 1 – 2 måneder frem, men flyafgangene er faste holdepunkter.

Da huset var solgt (slutningen af juni), gik vi for alvor igang med den praktiske planlægning og gennem Jysk Rejsebureau har vi købt en såkaldt “Jorden Rundt Billet”. Den kræver i store træk, at vi rejser øst eller vest rundt samt krydser to oceaner. Den giver ret til ca. 20 flyvninger. Transport over land, sørger vi selv for. Dette giver os mulighed for at blive et sted vi falder for i den tid vi har lyst til. Billetten giver også mulighed for en tur til Påskeøen. Herudover har vi forlods købt en pakkerejse fra Quito til Galapagos, hvor vi skal sejle rundt i en uge og se det speciellle dyre- og planteliv samt dykke.

Det vestlige USA har altid stået højt på ønskelisten, men kan man tage til USA, uden at have været i New York? Nej vel, så vi fejrer lige Kirstens 50 års fødselsdag med at se NY og en tur på Broadway for at se Mamma-Mia.

Fra LA kører vi ad kystvejen til San Francisco. Herfra ind til Yosemite, Salt Lake, Yellowstone. Sydover igen til Bryce Canyon, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, LA.
Kort  Vejret i LA

I Mexico koncentrerer vi os om den sydlige del samt Yucatan. Herfra med primitiv transport ( formodentlig bl.a. flodsejlads til Tikal – en af de mest imponerende og flottest restaurerede mayaruiner i hele Amerika ) ind i Guatemala. I Antigua skal vi finde en spansk sprogskole med en lærer, der kan give os privatundervisning og indkvartere os privat 1 uges tid. Det håber vi giver så meget spansk, at vi også kan formulere os til husbehov. I Honduras tager vi et begynder-dykkercertifikat ved den caribiske kyst.
Kort Vejret i Mexico

Af uransagelige årsager skal vi over Miami for at komme til Sydamerika, så derfor tager vi en uge her for at se – og for Kirstens vedkommende gense – Cape Canaveral, Everglades og The Keys.

Inden Galapagosturen har vi nogle dage i Quito, som vi vil bruge til bl.a. at tage “op til Ækvator” og ned til Cotopaxi – 5900 m – en af verdens højeste aktive vulkaner. Herudover skal vi vel også lige trække vejret og lade lidt op til Galapagosturen.
Exploringecuador Vejret i Quito

På Galapagos skal vi sejle rundt med Golondrina (14 passagerer ). Her er der også mulighed for at dykke, så vi håber at have fået dykkercertifikatet i Honduras.

Fra d. 8. dec. til d. 27. februar rejser vi så rundt i Sydamerika på egen hånd med offentlig transport, og herfra er ruten kun løst planlagt.
Dog er der nogle sikre punkter – Nazca, Machu Picchu og Arequipa i Peru -Titicacasøen, en tur i Amazonjunglen og saltørkenen Salar deUyuni i Bolivia – Iguazu- vandfaldene, Buenos Aires, Patagonien, Ildlandet i Argentina. Chile har vi ikke styr på endnu.
Vejret i Cuzco

Fra 27. februar til 5. marts er vi så på Påskeøen for at se de store stenstatuer og så opleve en af de øer på jorden, som ligger længst fra et kontinent ( 3000 km til Chile ).

For at komme til Australien skal vi desværre tilbage over Santiago. Når vi så flyver til Sydney over Auckland springer vi d. 8. marts over, p.g.a. datolinjen. New Zealand er et af de steder, som vi desværre har skåret fra, da vi var her i januar 2000.
Vejret i Sydney

I Australien skal vi til Tasmanien, Alice Springs, Melbourne og herfra i bil langs østkysten og ind over “out-backen” til Darwin.
Kort

Herfra med fly til Singapore, hvor vi er i 4 dage. Malaysia og Bagindien har vi skåret fra, da vi senere i livet forholdsvist nemt kan tage en lang sommerferie her.

Fra Hong Kong rejser vi igen på egen hånd i 2 1/2 måned og har indtil videre ønske om at se: Risdyrkning og de smukke kalkstenslandskaber ved Guilin, Longsheng i Sydkina, De 3 kløfter, Shanghai, Muren, Xian med Terracotastatuerne. Fra Beijing med en ny kontroversiel togbane til Lhasa i Tibet med pas i op til 5000 m´s højde.
Fra Tibet skal vi finde en transport til Katmandu i Nepal og videre til New Delhi i Inden.

Vi skal flyve hjem fra New Delhi. Hvad vi skal opleve afhænger af hjemveen.

Det var den korte version af tur beskrivelsen, vi håber at vi kan få tid og lyst til at skrive en dagbog om vores oplevelser her på siderne. I er meget velkommen til at skrive mails til os med kommentare og meninger. Send en mail til Kirsten og Søren